On-line szóbeli infó

Kedves Hallgatók!

A veszélyhelyzet ideje alatt az on-line szóbeli (táv-vizsgák) szabályaival kapcsolatban az alábbi információkat teszem közzé! Kérem a leírtak betartását, hogy a vizsgák minél gördülékenyebb módon tudjanak megtörténni!

A vizsgára a neptunban kell jelentkezni a megszokott módon.

A szóbeli táv-vizsga részvételi sorrendje:

A vizsgán, a bekapcsolódási sorrend az alábbi dokumentumban lesz olvasható.

https://bit.ly/on-line-vizsga

A dokumentumban is elérhető (lesz) a vizsga linkje. A kapcsolódási kérés után az oktató egyesével engedélyezi a hallgatók belépését. A fenti dokumentumból tájékozódhat mindenki, hogy éppen ki vizsgázik, ki készül fel, és ki várakozik. A dokumentum 3 részre van osztva.

  1. BLOKK: Vizsgán aktuálisan részt vevő hallgatók
  2. BLOKK: Felkészülő hallgatók
  3. BLOKK: Várólistás hallgatók

Az éppen vizsgázó hallgatók neve az 1. BLOKK alatt lesznek olvashatók. A 2. BLOKKBA azon hallgatók kerülnek, akik bármelyik pillanatban megkezdhetik a vizsgát. Kérem, aki itt látja a nevét, azok az előzetesen kihirdetett szabályok alapján legyen felkészült a vizsgára való behívásra.

A behívás úgy fog megtörténni, hogy a felkészülő hallgató neve átkerül az 1. BLOKKba!!

Amennyiben a felkészülő hallgató a behívást követő 5 percen belül
nem kapcsolódik a vizsgába, azt úgy tekintjük, hogy nem kíván vizsgát tenni.
(a dokumentumot nem kell frissíteni, a változás azonnal megjelenik benne)

A 3. BLOKK a behívás sorrendjét hivatott mutatni. Aki itt van, láthatja, hogy hány hallgató van előtte. Neki bő 30 perce biztosan van, míg behívjuk a 2. BLOKK-ba, majd az 1. BLOKK-ba. Egyszerre csak két hallgató van egyidejűleg jelen a vizsgán. Mivel több vizsgázó jelentkezhet egy időpontra több különböző tárgyból, így előfordulhat, hogy akár fél órát is várakozni kell. Mindenkitől türelmet kérünk.

A szóbeli táv-vizsgával kapcsolatos technikai részletek:

A kapcsolódáshoz webkamerával rendelkező notebookra, asztali számítógépre, vagy okos telefonra van szükség. Célszerű a videobeállításokat legalább már a vizsgát megelőző napon a linkre kattintva tesztelni. A kamerakép megosztása kötelező, és kérjük, hogy csak a webkamera képet ossza meg, a képernyőt ne (ne kattintson a prezentálás gombra)!

Belépés előtt készítse elő elsősorban hallgatói kártyáját (vagy az nincsen, akkor nagyon végső esetben a személyi igazolványát), amelyre szükség van az azonosításhoz. A vizsga során az adott helységben, ahol fizikailag jelen van csak Ön tartózkodhat! Kérjük helyezkedjen el úgy a kamera előtt, hogy deréktól felfelé felső teste, és az arca, illetve kézfeje is jól látszódjon.

A szóbeli során a vizsgáztató által kijelölt témakörből kell a vizsgázónak kérdéseket megválaszolnia külön felkészülési idő nélkül. Idő hiányában és a táv-vizsga jellegéből kifolyólag nem tervezünk hosszú vizsgát. Azonnali kérdésekre azonnali válaszokat várunk. Egy vizsgára kb 5-6 perces időkeret áll rendelkezésre. Kérem együttműködésüket, és ha nem tudják kérdésre a választ inkább mondják el, mintsem a többieket várassák.

Kérdés esetén állok rendelkezésre elérhetőségeimen!

Sikeres vizsgaidőszakot kívánva,

Üdvözlettel: Takács Gábor